Bøger / faglitteratur / biografier

Michelle Obama : en biografi


Beskrivelse


Portræt af den amerikanske præsidentfrue Michelle Obama (f. 1964) herunder om hendes politiske synspunkter og betydning for Barack Obama.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. feb. 2009

af

af

Anny Skov Madsen

d. 25. feb. 2009

Som USA's nye førstedame får Michelle Obama stor indflydelse på mange fronter. Biografien henvender sig til dem, der interesserer sig for politik og samfund, men den er også for dem, der vil læse om de kendtes værdier og baggrund.

Michelle Obama har allerede på mange måder gjort sig bemærket. Hendes liv og personlige historie er også fortællingen om de sortes vilkår i USA i nyere tid. Forfatteren arbejder ved avisen The Washington Post og gennem mere end 100 interviews, deraf et med hovedpersonen selv, gives der et mangesidet og yderst sympatisk billede af Michelle. Hun er velorganiseret, handlekraftig, intelligent, morsom og besidder en stærk retfærdighedssans udviklet gennem sin opvækst i et sort arbejderklassekvarter i Chicago med ambitiøse forældre. Hendes familieværdier og selvstændighed er et godt grundlag for partnerskabet med Barack Obama, som vi også hører en del om i bogen.

Håbets førstedame, 2009 af E. Lightfood fokuserer på Michelles baggrund og personlighed og fortæller desuden om mediernes dækning af valgkampen og den aktive brug af internettet.

Biografien er et godt og velresearchet grundlag for at vurdere Michelle Obamas potentiale for at leve op til omverdenens store forventninger. Samtidig giver den via den personlige fortælling et godt indblik i de sortes historie og vilkår i de seneste årtier.


Berlingske tidende

d. 13. mar. 2009

af

af

Else Cornelius

d. 13. mar. 2009


Jyllands-posten

d. 12. mar. 2009

af

af

Niels Lillelund

d. 12. mar. 2009


Information

d. 19. mar. 2009

af

af

Sarah von Essen

d. 19. mar. 2009


Weekendavisen

d. 20. mar. 2009

af

af

Leonora Christina Skov

d. 20. mar. 2009