Bøger / faglitteratur / kogebøger

MiddagMiddag : nem hverdagsmad til travle familier


Beskrivelse


Inspiration til fortravlede familiemennesker, der gerne vil servere god og veltillavet mad også på hverdage. Nogle retter er hurtigt lavet, mens andre skal simre eller være i ovnen i nogen tid.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2012

af

af

Lone Krøgh

d. 24. okt. 2012

Dejlig og anvendelig kogebog, når der skal kreeres god aftensmad til daglig, der vil være lånere overalt, som gerne vil lade sig inspirere af den. Ikke en begynderkogebog, men for folk, der er hjemme i såvel køkken som råvare-håndtering.

D'herrer Kirk og Maarbjergs energi og smittende madglæde kommer tydeligt til udtryk i denne uhøjtidelige kogebog, hvor det gælder om at lave dejlig hverdagsmad til travle familier. Der bruges konsekvent gode økologiske råvarer, og de flotte farvefotografier af de oftest enkle og rustikke retter er i den grad mundvandsfremkaldende. Bogen er inddelt i retter, der laves i gryde, på pande, i ovn, i wok, af rå råvarer eller på grill, og der er mange herreretter iblandt og gerne ledsaget af en ultrakort frisk bemærkning. Opskrifterne er en herlig blanding af vinterlig simremad og sommerlige lette retter, og personligt ville jeg med største glæde gå i gang med de fleste af dem. Register, omend mangelfuldt.

Nikolaj Kirk har udgivet en række gode kogebøger selv og sammen med Mikkel Maarbjerg Grundkøkken, 2008, og Grønt grundkøkken, 2012. MiddagMiddag ligger fint i forlængelse af disse, og uden personlig promovering og udenomsværk placerer den sig blandt de bedre kogebøger uden nonsens.

Aldeles dejlig kogebog med ny inspiration til fortravlede familiemennesker, der gerne vil servere god og veltillavet mad også på hverdage. Nogle retter er hurtigt lavet, mens andre skal simre eller være i ovnen i nogen tid. Velbekomme.