Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Middelaldermysteriet


Beskrivelse


Krimi. I Visby må Cirkusdetektiverne opklare mysteriet om et tyveri af en guldnøgle fra byens middelaldermuseum. Deres efterforskning fører dem tilbage til Erik af Pommern og ned under Visbys gamle fæstningsværk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. aug. 2012

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 2. aug. 2012

Velegnet for børn på 9-12 år, der kan lide at læse en krimihistorie med relation til middelalderen. Farverig forside, der matcher indholdet, samt de øvrige bind i serien. Krimi for begyndere, der kan læses uafhængigt af seriens øvrige bind.

Cirkusdetektiverne Kasper og Katinka er med deres familie og Cirkus Pommery rejst til Visby. Da en gammel guldnøgle forsvinder fra byens middelaldermuseum mistænkes børnene for at have stjålet den. De to detektiver må derfor opklare sagen, hvor flere er under mistanke. Er tyven klovnen Jack, museumsinspektøren eller en af kustoderne? Især vil børnene gerne tale med en mystisk skikkelse i munkekutte, der lusker rundt i gulerodmandens have, hvor guldnøglen oprindeligt blev fundet. Efterforskningen fører detektiverne ned under byens gamle fæstningsværk, og trækker spor tilbage til Erik af Pommern. Velstruktureret krimi for begyndere med fin indragelse af middelaldertema. Teksten er sat med store typer og krydret med adskillige sort-hvide illustrationer. Persongalleri forrest i bogen.

På dansk er udgivet 3 andre titler i serien om Cirkusdetektiverne. Lignende krimiserie for målgruppen kunne være LasseMajas detektivbureau eller bøgerne med Esme og Igor af Bodil El Jørgensen.

Endnu en krimi med Cirkusdetektiverne. Velstruktureret med middelaldertema fra Visby.