Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Midgård. Del 2 : Efteråret


Beskrivelse


Siri opdager at falken er guden Freja, og hjælper da den er ved at blive fanget - belønningen er en flot og usædvanlig kniv - som det bliver spændende om hun nogensinde får brug for.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2014

af

af

Boy Olesen

d. 2. maj 2014

Bøgerne henvender sig til børn fra ca. 2. kl. altså fra ca. 7-8 år. Da der er flere fremmede ord og navne, vil bøgerne være velegnede til klasse- og eller gruppelæsning, men kan også anvendes til selvlæsning.

Gedigent bogudstyr, gode, udtryksfulde farvelagte tegninger og en veltilrettelagt tekst, danner rammen om denne serie. Sproget er enkelt, og formuleret i korte sætninger uden brug af unødige svære ord. Siri og Bjørn får mulighed for at slippe væk fra deres slavetilværelse hos Toke. Handlingen udspiller sig for mere end 1000 år siden, og de tror at Tor har holdt en hånd over dem. De møder guden Odin, der har sine to ulve med, og sammen med ham spiser de et måltid. Odin spår dem lykke i deres forehavende med at komme frem til Sønder Næs, hvor Siris far Ulfur en gang regerede. Rejsen fortsætter i bog 2. Her møder Siri og Bjørn Hord, som tilbyder dem ophold i sit hus. Siri møder guden Freja, som i skikkelse af en falk er ved at blive taget til fange, men Siri hjælper Freja, og får en flot belønning. I bog 3 kommer Siri i kamp med en jætte, mens Hedin er inde i huset. I bog 4 lykkes det Siri og Bjørn at nå frem til Ulfur, efter at de har mødt guden Ull. Bag i bøgerne er der en ordliste som forklarer ord og navne.

Kan sammenlignes med Odin får sin hest af Nils Hartmann.

Rigtig spændende bøger, der udover en god historie giver en god indføring i noget af den nordiske mytologi.