Bøger / faglitteratur / essays

Midler uden mål : noter til politikken


Beskrivelse


Tekstsamling på teoretisk niveau med analyser om politisk filosofi og kulturteori af den italienske filosof Giorgio Agamben fra perioden 1990-95, der relaterer sig til forfatterens "homo sacer"-teori.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. apr. 2015

af

af

Kent Skov

d. 7. apr. 2015

Tekstsamling på teoretisk niveau med analyser om politisk filosofi og kulturteori af den italienske filosof Giorgio Agamben fra perioden 1990-95. Primært for forskere og undervisere/studerende.

Tekstudvalg af den toneangivende italienske filosof og samfundskritiker bestående af 25 tekster af GA i ny oversættelse. Udvalget består af relativt korte essays og artikler udgivet i italienske og franske tidsskrifter fra perioden 1990-95 og relaterer sig til forfatterens "homo sacer"-teori, der er beskrevet i flere af hans også på dansk udgivne bøger.

GAs teorier om politik, stat og menneske nyder fremdeles interesse på grund af hans tværgående videnskabelige tilgang og kritiske samfundssyn. Kompleksiteten er en barriere, men for de interesserede er hans værker efterhånden godt repræsenteret på dansk. Kvaliteten af denne nye oversættelse og forord af Gosvig Olesen er indiskutabel.

Flere af teksterne har tidligere været publiceret i anden oversættelse i Livs-formUndtagelsestilstandSprogets sakramente fra 2005. "Homo sacer"-teorien, som teksterne relaterer til, præsenteres i Undtagelsestilstand og Sprogets sakramente, der også er oversat af Gosvig Olesen. Agamben er således velintroduceret på dansk med flere udgivelser. Hans tværgående samfundsfilosofiske tilgang relaterer til andre filosoffer: Foucoult, Derrida, Guy Debord etcFlere af teksterne har tidligere været publiceret i anden oversættelse i Livs-form fra 2005. "Homo sacer"-teorien, som teksterne relaterer til, præsenteres i og Sprogets sakramente, der også er oversat af Gosvig Olesen. Agamben er således velintroduceret på dansk med flere udgivelser. Hans tværgående samfundsfilosofiske tilgang relaterer til andre filosoffer: Foucoult, Derrida, Guy Debord etcFlere af teksterne har tidligere været publiceret i anden oversættelse i Livs-form fra 2005. "Homo sacer"-teorien, som teksterne relaterer til, præsenteres i Undtagelsestilstand og , der også er oversat af Gosvig Olesen. Agamben er således velintroduceret på dansk med flere udgivelser. Hans tværgående samfundsfilosofiske tilgang relaterer til andre filosoffer: Foucoult, Derrida, Guy Debord etc.


Filosofiske anmeldelser [online]

Årg. 3, nr. 2 (2015)

af

af

Lasse Martin Jørgensen

Årg. 3, nr. 2 (2015)


Weekendavisen

d. 17. apr. 2015

af

af

Frederik Stjernfelt

d. 17. apr. 2015