Bøger / skønlitteratur / romaner

Midnatsbiblioteket


Beskrivelse


Nora beslutter sig for at ende sit liv, men havner i Midnatsbiblioteket, et limbo mellem liv og død, hvor det bugner af bøger, der alle er et muligt levet liv. Hjertevarm fortælling til alle bogelskere og læsere af feel good-romaner.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. dec. 2021

af

af

Pia Bechmann

d. 3. dec. 2021

Nora beslutter sig for at ende sit liv, men havner i Midnatsbiblioteket, et limbo mellem liv og død, hvor det bugner af bøger, der alle er et muligt levet liv. Hjertevarm fortælling til alle bogelskere og læsere af feel good-romaner.

Nora er midt i trediverne, og alt er gået skævt. Da hun bliver fyret fra sit arbejde, og katten Volt findes død, mister hun den sidste gnist af livsmod og tager en overdosis. Til sin forbløffelse vågner hun op i Midnatsbiblioteket, som er bevogtet af hendes gamle skolebibliotekar fru Elm. Bibliotekets bøger udgør et multivers af mulige liv, havde hun taget andre valg. For hvert af romanens kapitler rejser hun ind i et nyt liv, og opnår indsigt ikke blot om livets muligheder og mening, men også om sit syn på verden.

Vidunderlig roman med filosofiske undertoner og et touch af magisk realisme. "Hvad nu hvis" er en tanke, de fleste nok har tænkt i deres liv, og som bliver til virkelighed i denne gribende roman, der giver stof til eftertanke om meningen med livet og de valg, man tager. Forfatteren har et godt greb om den filosofiske formidling, så alle kan være med.

Flere liv-temaet går igen i Liv efter livKærlighedsbreve til de dødeTing, min søn skal vide om verdenWalden. Minder i tone om Kærlighedsbreve til de døde : en roman, der også kombinerer hverdag med eksistentielle overvejelser. Ting, min søn skal vide om verden har lignende betragtninger om livet i små samfund. For filosofiinteresserede vil Walden : livet i skovene være oplagt at læseFlere liv-temaet går igen i Liv efter liv. Minder i tone om : en roman, der også kombinerer hverdag med eksistentielle overvejelser. Ting, min søn skal vide om verden har lignende betragtninger om livet i små samfund. For filosofiinteresserede vil Walden : livet i skovene være oplagt at læseFlere liv-temaet går igen i Liv efter liv. Minder i tone om Kærlighedsbreve til de døde : en roman, der også kombinerer hverdag med eksistentielle overvejelser. har lignende betragtninger om livet i små samfund. For filosofiinteresserede vil Walden : livet i skovene være oplagt at læseFlere liv-temaet går igen i Liv efter liv. Minder i tone om Kærlighedsbreve til de døde : en roman, der også kombinerer hverdag med eksistentielle overvejelser. Ting, min søn skal vide om verden har lignende betragtninger om livet i små samfund. For filosofiinteresserede vil : livet i skovene være oplagt at læse.


litteratursiden.dk

d. 11. nov. 2021

af

af

Nana Thejll Jakobsen

d. 11. nov. 2021

Matt Haig har skrevet en rørende og spændende roman om livsvalg, selvaccept og bogmagi. En læseoplevelse som både underholder og sætter sig i læseren efterfølgende. Mellem livet og døden er der et bi...