Bøger / skønlitteratur / roman

Midnatssol


Beskrivelse


Lejemorderen Jon Hansen er flugt fra gangsterchefen Fiskeren og forsøger at gemme sig i en bygd i Finnmarken. Kan han gemme sig for en hævngerrig gangster, kan han falde ind i det religiøse miljø, og hvordan går det med kærligheden?

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. sep. 2015

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 15. sep. 2015

Et herligt gensyn med endnu en lejemorder fra 1970'ernes Norge i endnu en rigtig god Nesbø-krimi, der vil være et hit for alle Nesbøs trofaste læsere, og som også vil kunne læses af ikke-krimilæsere for sit sprog og miljøet.

Lejemorderen Jon Hansen stikker fra en konflikt med gangsterchefen Fiskeren og ender i en bygd i Finnmarken, hvor han forsøger at gemme sig for de hævngerrige gangstere. I det meget religiøse Nordnorge møder han en levevis og nogle typer, han aldrig har mødt før, og han skal vænne sig til omgangsformer og traditioner. En lokal enke og hendes søn hjælper ham, og kærlige bånd opstår mellem dem. Sprog og stil er velkendt fra Nesbøs andre bøger.

Bogens historie er fortalt med grotesk humor og i en tæt nærmest kondenseret form med rigtigt gode beskrivelser af miljøet og personerne, så jeg kunne se en film for mig. Plottet fænger og er både spændende og overraskende. Den norske titel "Mere blod" er mere rammende. Foruden spændings- og krimielementer rummer bogen en god og central historie om kærlighed mellem to meget forskellige mennesker.

Bogen er helt sammenlignelig med og i serie med Blod på sneen, der foregår på samme tid og også har en lejemorder i hovedrollen, og han har også lagt sig ud med gangsterchefen Fiskeren. Bøgerne hænger således tematisk sammen, men kan læses selvstændigt fra hinanden.


litteratursiden.dk

d. 27. okt. 2015

af

af

Karen Kærgård

d. 27. okt. 2015

Hvad sker der, når den stærke bliver svag? Indtrængende same-western, hvor suveræne Nesbø fortsætter sin seneste trend med sympatiske kriminelle helte. Jo Nesbø er med rette verdensberømt for sin præg...


Politiken

d. 27. sep. 2015

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 27. sep. 2015


Jyllands-posten

d. 26. sep. 2015

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 26. sep. 2015


Berlingske tidende

d. 25. sep. 2015

af

af

Merete Reinholdt

d. 25. sep. 2015


Weekendavisen

d. 6. nov. 2015

af

af

Morten Hesseldahl

d. 6. nov. 2015