Bøger / faglitteratur / guides

Midt i Aarhus


Beskrivelse


Guidebog til Aarhus, Danmarks næststørste by og kendt som "verdens mindste storby". På en gang ung og levende med universitetspark og hippe gader, og fuld af historie med vikingetidslevn og Den Gamle By.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. mar. 2017

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 10. mar. 2017

Overskuelig guide til små ture rundt i Aarhus' centrum med lidt længere afstikkere til fx Marselisborg og Moesgaard Museum. Bogens guidebogstørrelse gør den velegnet til turister og andre besøgende, der gerne vil lære mere om byen.

Aarhus har i 2017 status som europæisk kulturhovedstad, og i den anledning udkommer en række bøger, der beskriver byen. Teddy Petersens aktuelle bog har som mål at dele "de gode oplevelser, de mange muligheder, det spændende spænd mellem historie og nutid og fremtid", som Aarhus byder på. Således beskrives byens nye, store museer, Aros og Momu, som Moesgaard Museum også kalder sig. Der er mange andre markante nybyggerier, fx hovedbiblioteket, Ceresbyen, Aarhus Ø og de andre enorme betonhuse på havnen. Bogens aktuelle fotografier er taget af Helle Arensbak.

Lethåndterlig og appetitlig introduktion til Aarhus, hvis man ikke kender byen ret godt. Både forfatter og fotograf er indfødte århusianere, og de deler gavmildt ud af deres viden om byen.

Den mest guideagtige bog om Aarhus, der indtil videre er udkommet i anledning af kulturbyåret. Af lidt ældre bøger kan ellers anbefales Søren Olsens Oplev Østjylland - fra Djursland og Søhøjlandet til Vejle FjordTuren går til Århus & Østjylland eller Turen går til Århus & Østjylland af Ole LoumannDen mest guideagtige bog om Aarhus, der indtil videre er udkommet i anledning af kulturbyåret. Af lidt ældre bøger kan ellers anbefales Søren Olsens Oplev Østjylland - fra Djursland og Søhøjlandet til Vejle Fjord eller af Ole Loumann.


By og land

2017, nr. 117

af

af

Helge Torm

2017, nr. 117