Bøger / faglitteratur / guides

Midtitalien for livsnydere : fra Toscana til Rom


Beskrivelse


Beskrivelse og forslag til seværdigheder, restauranter og overnatningssteder i Toscana, Umbrien og Lazio. Samt om hvilke veje og ruter, man skal vælge for at komme smukkest eller lettest mellem destinationerne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. apr. 2017

af

af

Kent Skov

d. 6. apr. 2017

Indbydende mad- og rejsebog i Anders Grøndahls kendte stil med beskrivelser, opskrifter og fotos - her fra Midtitalien. For madglade og turister til det populære område.

Den erfarne rejse- og madskribent Anders Grøndahl udgiver endnu en bog om italienske lokaliteter og mad med fokus på det midtitalienske område. AH beskriver området fra Toscana, fra Firenze og Lucca nordpå til Siena længere mod syd - med en sviptur til Lazio/Rom - og indover det mere upåagtede Umbrien. Det er som vanligt hos AG maden og restauranterne, der styrer turene i bogen. Der bydes på restaurantudgaver af opskrifter på typiske retter, ledsaget af forslag til overnatningssteder og fotos af personer og steder. Man stifter også bekendtskab med kendte vinbyer som Montepulciano og Bolgheri.

AG skriver i en let, personlig stil, som mange italiensrejsende holder af. I hvert fald besøger danskere de restauranter, AG har anbefalet i sine madbøger gennem årene. Bogen her består af et velkendt miks af fotos, opskrifter fra ofte personlige bekendtes restauranter og lidt praktiske oplysninger med rejseråd. Tilgangen er den positivt livsnydende. På den måde er der ikke så meget nyt under den herlige sol.

Af nyere titler findes den kendte guide Turen går til Toscana, Umbrien & MarcheToscana. Helt aktuel er også Toscana af Helle og Alfredo TesioAf nyere titler findes den kendte guide Turen går til , Umbrien & Marche. Helt aktuel er også af Helle og Alfredo Tesio.