Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mig, Dante og millionerne


Beskrivelse


Krimi. Helge er bankansat og bliver forfremmet den dag banken udsættes for et millionkup. Som hovedmistænkt flygter han, og flytter ind hos lossepladsrotten Dante, hvor et venskab opstår.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. aug. 2010

af

af

Inger Søndergaard

d. 17. aug. 2010

Sjov, fantasifuld krimi med alvorlige undertoner, som er særlig god til oplæsning for børn fra 8 år. Børn fra 10 år vil kunne fornøjes ved at læse den selv, især hvis de har sans for det humoristiske og underfundige.

Ligesom forfatterens første bog på dansk Kragen på langfart, 2005 er der også her tale om en lidt besynderlig historie, men også en humoristisk historie, der handler om livets store spørgsmål ensomhed, livet, døden og kærligheden. Bogens hovedperson Helge er bankansat og bliver forfremmet, netop som banken udsættes for et millionkup. Helge tager flugten, da han bliver hovedmistænkt. Han havner på en losseplads og slår sig ned hos kæmperotten Dante, og gennem mange prøvelser bl.a. en snusslugekonkurrence og opklaring af bankkuppet opstår et venskab for livet. Historien er skrevet i et enkelt og lettilgængeligt sprog, og handlingen fungerer helstøbt på trods af alle dens usandsynligheder. Bogen indeholder enkelte illustrationer af Pija Lindenbaum, hvis stil passer fint til indholdet.

Historien minder i sin lidt skæve stil lidt om Kim Fupz Aakesons bøger til højtlæsning. Mig Dante og millionerne er til lidt større børn og er også en sjov krimi.

Sjov og anderledes krimi, som jeg tror især vil gå rent ind ved højtlæsning for børn fra 9 år.