Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mig Maja


Beskrivelse


Maja er vild med Tristan, og da hun finder kjolen til hans fest, skal det nok lykkes. Hun skal bare lige kunne passe kjolen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. apr. 2015

af

af

Henriette Olesen

d. 30. apr. 2015

Bogen handler om, hvordan det er at være 14 år, at være vild med Tristan og prøve at passe alt det fede tøj. Her møder vi Maja midt i hendes liv med kærester, veninder og fedt tøj. God til piger i alderen 12-14 år.

Maja er vild med Tristan, men er ikke sikker på, han kan lide hende. Desuden er hendes veninder vildt lækre og ikke mindst tynde. Maja forsøger at passe det samme tøj, og det sender hende på noget af en rutsjetur med hensyn til både vægt og følelser. Og så kommer Sylvester pludselig ind i billedet, plageånden fra barndommen eller? Bogen er en del af sommerfugleserien, der primært henvender sig til piger i alderen 11-14 år.

Denne bog fortæller på en rigtig god og relevant måde, hvilke problemer piger kan gå med. Den har temaer som kærlighed, veninder og ikke mindst bulimi. Læseren kan sagtens identificere sig med Maja, og hendes problemer bliver beskrevet på en fin og ikke mindst vedkommende måde.

Alle bøgerne i sommerfugleserien har emner, der er vedkommende for piger i alderen 11-14. Ellers kan nævnes Alt for meget, der handler om bulimi.