Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mig og dig


Beskrivelse


11-årige Mira skriver i sin dagbog om det år, hvor lillebror ligger længe på sygehuset efter en ulykke, som hun føler hun er skyld i. Men heldigvis har hun også både veninder og en forelskelse at gå op i.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. maj 2020

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 26. maj 2020

Da Mira fylder 11 år, får hun en dagbog i gave. Læs med om alt det, hun oplever i næsten et helt år med skole, familie, venner og forelskelse. Hyggelig dagbogsroman for især piger fra 10 år.

Mira er den mellemste i en børneflok på tre. Den klemte søster mellem den perfekte storesøster og den forkælede lillebror. Mira har det særligt svært med lillebroren, fordi hun føler sig skyldig over, at han bliver kørt over, da hun har lovet at se efter ham. Han kommer til skade, og det påvirker familien i lang tid. Men Mira har også andre ting at skrive om i den nye dagbog. Den hemmelige forelskelse i storesøsterens bedste ven Linus, pigerne i klassen, pubertet og det at blive kærester med den forkerte, når det nu er Linus, hun drømmer om, når hun krammer sin hovedpude om aftenen. Bogens forfatterpar er mor og datter, og de har også lavet Løb, Mike! Løb i fællesskab.

Det er en udmærket, realistisk og letlæst hverdagshistorie om en helt almindelig pige med både små og store problemer, som kan læses af dem, der sætter pris på læse noget, de kender fra sig selv.

Bogens læsere kan findes blandt dem, der sætter pris på Dorte og Louise Roholtes store forfatterskab og på bøgerne i "Sommerfugleserien, fx Kaos, kys og catwalkMisforståelsen og Misforståelsen, der også er hverdagsbøger om familie og vennerBogens læsere kan findes blandt dem, der sætter pris på Dorte og Louise Roholtes store forfatterskab og på bøgerne i "Sommerfugleserien, fx Kaos, kys og catwalk og , der også er hverdagsbøger om familie og venner.