Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mig og Earl og den døende pige


Beskrivelse


Greg er 17 år og i sit eget billede ret mislykket. Han flyder med og lader andre styre retningen, men da Rachel bliver syg og dør af kræft, sker der noget.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. sep. 2015

af

af

Lars Larsen

d. 22. sep. 2015

Underholdende og tankevækkende ungdomsroman om død, film og venskab. Til drenge fra 14 år.

Greg er 17 år og i sine egne øjne ret mislykket. En kedelig og uintelligent fyr, der klarer sig ret ringe og som ingen pige vil interessere sig for. Han gider heller ikke rigtig at interessere sig for andre. Det eneste der interesserer ham er film, og at eksperimentere med nyfortolkninger af gamle storfilm sammen med Earl. Han flyder med og lader andre styre retningen, og da hans ret dominerende mor beder ham om at blive ven med den jævnaldrende Rachel, som er dødssyg af kræft, bliver han også det..., men det bliver tillige et vendepunkt. Romanen er inddelt i 40 kapitler og et efterskrift. Nogle af dem er skrevet som filmmanuskript med regibemærkninger og replikker og i andre er teksten opdelt i punkter.

En underfundig og humoristisk roman med fin behandling af svære emner, troværdige personbeskrivelser og sjove effekter, der lægger op til filmatisering - og det er den også blevet i 2015.

Ikke en tåreperser som En flænge i himlenFør jeg dørEt vink til himlen, men et seriøst og anderledes bud på en bog om venskab og kræft. Andre romaner om emnet: Før jeg dør og Et vink til himlenIkke en tåreperser som En flænge i himlen, men et seriøst og anderledes bud på en bog om venskab og kræft. Andre romaner om emnet: og Et vink til himlenIkke en tåreperser som En flænge i himlen, men et seriøst og anderledes bud på en bog om venskab og kræft. Andre romaner om emnet: Før jeg dør og .


litteratursiden.dk

d. 22. okt. 2015

af

af

Pia Bechmann

d. 22. okt. 2015

Skæv og underfundigt charmerende roman om umage venskaber, døden og humoren som sætter fri. ’Mig og Earl og den døende pige’ er et fantastisk bekendtskab, som man bør unde sig selv at læse. Sort humor...