Bøger / skønlitteratur / roman

Mig og min datter


Beskrivelse


Libby gør alt for at være den perfekte mor og hustru. Men de tre døtre kræver rigtig meget, og manden ser hende dårligt, så hun er nem, da en charmerende miljøaktivist dukker op...

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Sanne Caft

2007

En chick lit-roman med fokus på mor-rollen og livet som travl husfaktotum. Her er manden fanget, men livet er ikke blevet lettere af den grund. Hovedpersonen Libby kæmper med sin identitet, sine behov og sit ønske om at være andet og mere end mor, hustru og rengøringskone.

Forsidens tegning af en 50'er-agtig kvinde med forklæde, støveklud og sexet tjenestepigeattitude signalerer humoristisk kvinderoman. Bagsideteksten skitserer problematik og persongalleri. Sprogligt er bogen letflydende og med skiftende fortællevinkel mellem personerne. Forfatteren har tidligere udgivet den uoversatte chick lit roman Lessons in duck shooting, 2006 og leder et firma om at finde balance mellem arbejds- og privatliv - primært rettet mod udearbejdende forældre. Så nærværende roman må være en fiktionaliseret videreudvikling af de problematikker og situationer, som hun kender herfra.

Chick lit genren er efterhånden stor og vildtvoksende med mange top- og vildskud. Nyeste udvikling er livet med børn, livet som ex eller som hustru nummer to. Denne kan minde om Fiona Neills En utjecket mors hemmelige liv, 2007.

Chick lit-roman om Libby, der er mor og hustru og alt det andet, mens hun langsomt finder sig selv igen. Sprogligt nem, humoristisk og hurtigt læst Til læsere af genren, primært kvinder 35+.


Jyllands-posten

d. 4. jan. 2008

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 4. jan. 2008Informationer og udgaver