Bøger / faglitteratur

Mig og Søren : Søren Kierkegaard i kærlighed, sex & sjov


Beskrivelse


Personlig, humoristisk og absolut uvidenskabelig beretning om Søren Kierkegaards tanker og filosofi, og hvordan de kan finde praktisk anvendelse i menneskers dagligdag.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. mar. 2013

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 15. mar. 2013

Bogen vil tiltrække læsere af livsfilosofi og selvfølgelig dem, som søger en anderledes tilgang til Søren Kierkegaards tankeunivers. Oplagt i forskellige undervisningssituationer.

Humoristisk og relativt lettilgængelig formidling af Kierkegaards tanker til praktisk brug i menneskelivet. Forfatteren er uddannet skuespiller, og aktuel med "Kierkegaard Comedy Show". Formen i bogen er en slags dynamisk reflekterende samtale, hvor forfatteren samtaler og reflekterer med 2 evigt uforenelige og stridende fantasi-udgaver af Kierkegaard. Bogen rummer også alt det menneskeligt grænsebrydende tænkelige. Der er kærligheden, der er sex og sjov. Og helst kombineret. Der er mange Kierkegaard citater i bogen, fx eviggyldig og tankerystende: "Dødens Mulighed er tilstede i ethvert Øjeblik...bliver jeg mig dette bevidst så er Uendelighedens Tanke så uendelig, at den ligesom forvandler min Eksistens til et forsvindende Intet". Bogens samlede resultat formår på en umiddelbart tilgængelig måde at gøre Kierkegaards ord levende, og i høj grad ligeså vedkommende og dugfriske, som kom de lige fra tryk. Jeg tror på bogen som en øjenåbner for filosoffens univers, der ofte ellers kan virke noget støvet og utilgængelig. Bogen ledsages af en interaktiv web-kanal: kierkegaard.tv.

Ikke andre indgange til Kierkegaard som helt ligner, men ellers mere traditionel fx Livet forstås baglæns, men må leves forlæns af Peter Thielst.

Sympatisk humoristisk indgang til Kierkegaard, med et pænt antal lånere på de fleste biblioteker.


Kristeligt dagblad

d. 3. apr. 2013

af

af

Kristian Østergaard

d. 3. apr. 2013