Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mik og Ali i kamp


Beskrivelse


Mik og Ali spiller computerspil. De sidder ikke i samme hus, men de taler sammen via headset, mens de kæmper mod hinanden. Mik er rød, og Ali er gul. Med splatterpistoler lister de efter hinanden. Hvem mon dør først?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. dec. 2019

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 5. dec. 2019

Mik og Ali spiller computerspil. De sidder i hvert deres hus og spiller mod hinanden. Hvem mon vinder kampen? Letlæsning fra 1. klasse/6 år.

Mik og Ali er venner. De spiller computerspil mod hinanden. De sidder ikke sammen, men de taler sammen via headset, mens de kæmper om at vinde. Mik er rød, og Ali er gul. Med splatterpistoler lister de efter hinanden. De skal ramme hinanden. Hvem mon rammer først? Bogen hører til serien "Læs løs. 2 lydret". Omslaget viser Mik og Ali, der er optagede af at spille computerspillet - de har headsets på og controllers i hænderne.

Bogen er superlet at læse og har en sjov pointe. Teksten har let-tal 7. De store farverige illustrationer er altafgørende for forståelsen af bogens tekst. De fylder over hele opslag og viser de to drenge siddende på hvert sit værelse. Tegningerne er understøttende og udvider forståelsen af de få linjer med tekst, der er på hver side. Spillet er sjovt for drengene, og de får heldigvis et nyt liv, når de rammer hinanden og dør. De fleste børn vil kunne genkende Miks og Alis sjove spil fra egne erfaringer med spil.

Der er flere sjove bøger om Mik i "Læs løs"-serien, bl.a. Kom an, Mik!, hvor mor mener, Mik og Ali ser for meget tv og må ud at lege.