Bøger / faglitteratur til børn

Mikael spiller basketball


Beskrivelse


Mikael er 13 år og spiller basketball. Han træner tre gange om ugen og spiller kampe og er til stævner. Vi møder Mikael, hans familie og holdkammerater.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. dec. 2009

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 15. dec. 2009

Tredje bog i letlæsningsserien om sport Vild med sport. Denne bog henvender sig til basketballinteresserede drenge og piger fra 2.-4. klasse, men den kan først selvlæses fra 9-års alderen. Udover fritidslæsning og læsetræning kan bogen indgå i et emnearbejde om sport.

Bogen er bygget op omkring den 13-årige Mikael, som er vild med at spille basketball. Han spiller i klubben Skovbakken. Vi følger ham uden for banen, til træning, kamp og stævne. Indimellem findes faktasider om selve sportsgrenen, udstyr og spilleregler. Desuden er der interviews med drenge, der fortæller, hvorfor de spiller basketball. Sidst i bogen findes internetadresser til basketballforbundet og danske basketballklubber. Desuden er der henvisninger til bøger, film og tv om basketball samt et lille stikordsregister. Bogen er fyldt med gode farvefotos, der støtter og underbygger teksten, som ikke er specielt let. Forsiden med Mikael med en snurrende basketball på pegefingeren og den gode bagsidetekst skal nok fange de basketballinteresserede.

Bogen vil være en god afløser for Eik spiller basketball fra 1999. For de lidt yngre læsere findes Lis Pøhlers Basketball, 2003.

En meget indbydende og inspirerende bog om basketball for børn. Bogen vil være en god appetitvækker for spillet også på turneringsplan.