Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

Miki finder hjem


Beskrivelse


Billedbog. Sneræven Miki leger på de store klipper, men falder og kommer til skade. Tupilak viser sig for Miki i en drøm, og vil æde Miki. Tupilak ender med at hjælpe Miki med at finde hjem.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. aug. 2016

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 11. aug. 2016

Sneræven Miki leger på de store klipper, men falder og kommer til skade med sin pote, så han ikke kan komme hjem til sin mor. Fra 5 år.

Miki falder i søvn i sneen, og Tupilak kommer til Miki i en drøm. Tupilak vil æde Miki, men Miki lover Tupilak, at han må æde Mikis søskende i stedet. Tupilak hjælper Miki mod de andre farer på vejen hjem: Ørnen, ulven og jægeren. Miki kommer hjem til sin mor, og da Tupilak er en ånd fra en drøm, kan den heldigvis ikke spise Mikis søskende.

Bogen om Miki er oprindelig en meget fin interaktiv bog, "Miki", og de to har næsten samme handling og smukke billedside. En undtagelse er, at Tupilak vil æde Miki i "Miki finder hjem", hvilket blot øger spændingen. Lars Gabel er en gudsbenådet tegner, der mestrer meget forskellige udtryk. I denne bog er farverne holdt i isblå nuancer med stænk af rødt, og han bruger billedsekvenser til at skabe bevægelse og fremdrift i fortællingen. Dürr og Gabel har sammen, udover de to Miki - bøger, udgivet Marias dukke.

Er som sagt næsten den samme historie som den interaktive bog "Miki", der kan downloades som app. Historien om at love sine søskende bort for at narre nogen, minder om folkeeventyret De tre Bukke Bruse. En tupilak er en ånd eller en forfaders sjæl, og de optræder i en del grønlandske sagn.