Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Mikkel Hansen


Beskrivelse


Om håndboldspilleren Mikkel Hansens (f. 1987) karriere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. apr. 2019

af

af

Boy Olesen

d. 8. apr. 2019

Læse om Mikkel Hansens liv som håndboldspiller. Det er meget interessant, han har fx scoret over 900 mål på landsholdet. Bogen henvender sig til de 7-10-årige.

Bogen begynder med den sidste store triumf for Mikkel Hansen, nemlig VM-guldet i 2019, hvor Mikkel Hansen blev kåret som VM's bedste spiller. Bogen fortæller om Mikkels barndom og ungdom, hvor håndbolden fyldte meget ikke mindst fordi Mikkel var vant til at komme med sin far i hallen, da han selv var landsholdsspiller. Mikkels karriere gennemgås fra dens begyndelse i Helsingør over GOG og Barcelona til Paris SG hvor han spiller nu og har kontrakt til 2022. Løbende gennem bogen er der indsat faktabokse om fx at Mikkel blev vred som barn når han tabte og hvilke favorithold Mikkel har i håndbold, fodbold og basketball - ligeledes er der i bokse indsat QR-koder der gør det muligt at se fx nogle af Mikkels mål.

Bogen kommer rigtig godt omkring Mikkel Hansen bl.a. fordi der også er lavet plads til at man kan læse om andre af hans interesser, kunst og ure. Et andet velvalgt kapitel er "Hvad gør Mikkel god"? hvor der kommes ind på hans teknik, overblik og skudvariationer. Flotte farvefotos med meget action og højdepunkter er gennemgående i hele bogen. Bogen er velskrevet og formuleret så den passer til aldersgruppen.

Bogen kan sammenlignes med Håndboldhistorier med Mikkel Hansen.