Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Miks mus


Beskrivelse


Mik har to mus, Tip og Top. Det er to hanner. Da Mik og Ali kommer tilbage med ost til Tip og Top, har Mik 12 mus. Tip er en han, og Top er en hun.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2014

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 2. maj 2014

To nye titler i serien om Mik og hans ven Ali i serien Lydret dingo. Mini. LET-tal 8-9. Bøgerne er enkle og lette at læse. For børn der er ved at knække læsekoden. Fra 0. klasse.

Maria Rørbæk har begået endnu to små bøger i serien om Mik og hans ven Ali. Den lydrette tekst, der indeholder mellem 80 -100 ord, er sat med stor typografi med god luft mellem linjerne. Illustratoren Runa Steppinges streg er finurlig, og tegningerne spiller fint sammen med og udvider indholdet af de få sætninger, der er på alle opslag. Illustrationerne er farverige. Omslagene viser henholdsvis Mik og Ali, der laver en snemand, der ligner deres lærer Bo, samt Mik, der nusser sine mus. Indholdet er enkelt med en sjov lille krølle på slutningen. Mik og Ali må gå ud og lege i sneen, siger læreren Bo. Børnene slås i sne og laver også en snemand, der ligner Bo. Mon Bo bliver sur? Mik har to mus - Tip og Top. Ali og Mik leger med de søde mus, der er to hanner. Da Mik og Ali kommer tilbage med ost til Tip og Top, har Mik 12 mus. Top er en hun, og Mik, Ali og far ler. Men mor er sur.

Fra samme serie kender børnene Mik 6 år og Gys, Mik. Måske kender de også de letlæste serier om "Puk og Siv", "Tor og Tim" og "Ris og Ras" at forfatteren Helle Dyhr Fauerholdt.

Bøgerne er superlette at læse og beregnet til den allerførste selvstændige læsetræning. De små nybegyndere i 0. klasse vil opleve, at de nu kan læse en bog selv. Bøgerne anbefales til såvel børnebibliotekets som læringscentrets hylder.