Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Miks pil


Beskrivelse


Mik og far hænger en målskive op i et træ, som de kan skyde til måls efter med bue og pil. Far tager det første skud. Bagefter skal Mik skyde. Hvem mon er bedst?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. maj 2018

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 9. maj 2018

Iført røde pandebånd og hvide undertrøjer dyster Mik og far i at skyde med pil. Hvem mon er bedst? Letlæsning fra 6 år.

Mik og hans far skal skyde med pil. De hænger en målskive op i et træ, og så gør far klar til at skyde som den første. Han misser. Så er det Miks tur. Mon han har mere held? Teksten, der har lettal 8, er skrevet med enstavelsesord, som overvejende er lydrette og lydnære. Forfatter Maria Rørbæk og illustrator Runa Steppinge har med denne bog udgivet 13 små hverdagsfortællinger om Mik - se fx Mik 6 årMatt's big day. Nogle af titlerne er også oversat til engelsk og udgivet i serien "English micro-dingo" - se fx Matt's big dayMik og hans far skal skyde med pil. De hænger en målskive op i et træ, og så gør far klar til at skyde som den første. Han misser. Så er det Miks tur. Mon han har mere held? Teksten, der har lettal 8, er skrevet med enstavelsesord, som overvejende er lydrette og lydnære. Forfatter Maria Rørbæk og illustrator Runa Steppinge har med denne bog udgivet 13 små hverdagsfortællinger om Mik - se fx Mik 6 år. Nogle af titlerne er også oversat til engelsk og udgivet i serien "English micro-dingo" - se fx .

I bogen her får man en lille, enkel og sammenhængende historie, hvor illustrationerne både støtter læsningen og samtidig fortæller deres egen lille historie. Et egern, der er med på alle illustrationer uden at være nævnt i teksten, følger nemlig spændt med i Mik og fars interne skydekonkurrence. Det sætter liv i fortællingen og giver lidt at tale om for begynderlæseren og den voksne tilhører, når far misser, og egernet pludselig holder sig på maven af grin.

Der er mulighed for at læse mere om Mik i de andre bøger om ham eller måske vælge en lidt mere humoristisk letlæsningsbog som fx Giv den gas, Ib!. Bøgerne om Ib er i letlæsningsserien "Lydret" og har samme sværhedsgrad som bøgerne om Mik. Begge serier handler om drenge, der laver ting med deres fædre.