Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Milas store spring


Beskrivelse


Mila glæder sig ikke til at starte på den ambitiøse ridekostskole Ø-lykke, da far og mor rejser til Afrika. Men heldigvis har hun sin elskede hingst Adesso med.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. juni 2017

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 13. juni 2017

Et helt år på kostskole, fordi far og mor tager til Afrika. Mila er ikke glad ved tanken. Men Ø-Lykke er en ridekostskole, og heldigvis må hun have sin smukke hingst Adesso med. En bog om heste og venskaber for piger fra 11 år.

1. del i ny hesteserie om "Ridekostskolen Ø-Lykke" af en tysk forfatter. Mila elsker sine to heste, men tanken om at skulle tilbringe et helt år på en ambitiøs hestekostskole, gør hende bestemt ikke glad. Hun går ikke op i stævner og smart ridetøj. Helst vil hun bare tulle rundt i skoven på sin dejlige hingst Adesso. Starten bliver bestemt heller ikke nem med mange nye regler og udfordringer, men der er også gode oplevelser og nye venner i et smukt naturmiljø i Nordtyskland.

En hurtigt læst og underholdende heste-venskabsbog. Alle hestepiger vil nyde at læse om Milas nære forhold til en smuk og dygtig hingst, og de vil også kunne leve sig ind i at skulle navigere i et kostskolemiljø med både venner og fjender og plads til lidt forelskelse. Den lækre forside er ret tillokkende.

Første skoledag fra helvede er en skøn dansk serie om at være på kostskole, som rummer mange af de samme temaer - lige bortset fra det med hestene. Intriger, konkurrencer og kærlighed til heste og ridning findes stort set i alle hestebøger.