Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Milla og Sara - og Max


Beskrivelse


Milla og Sara er gode venner og begge elsker at danse. En dag har Milla ondt i foden, så hun ikke kan danse. Hun savner Sara. Heldigvis sidder Max ved siden af hende. Han smiler bare så sødt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. juni 2014

af

af

Karsten Boll

d. 20. juni 2014

Begynderlæsningsbog til de lidt-øvede, der selv vil læse om venskab og bekymringen ved at være udenfor. Ligeledes velegnet til fritidslæsning for børnebibliotekets brugere. Forsiden viser fint indholdet for målgruppen.

Milla og Sara er bedste veninder, og de elsker at danse sammen i SFO'en. En dag kan Milla ikke danse, fordi hun har ondt i foden. Hun tegner et hjerte og skriver Sara og Mille B.V.F.A. Ved siden af hende sidder Max, der smiler sødt, så Milla tænker på at tilføje Max til teksten. Sara hjælper Milla med at lære dansetrinene, så Milla genfinder sit gode humør - og er blevet en ven rigere. Fin lille hverdagshistorie om venskab og savn. Sproget er fint tilpasset målgruppen - 1.-2. klasse - lix 06 og lettal 16. Maria Bramsen har illustreret med collageagtige billeder, som fint understøtter teksten.

Andre bøger om venskab på samme fine niveau kan nævnes Emil og Luna på tur (13/50) og Emmas hestesko (14/14) i den lange række af gode begynderlæsningsbøger.

Meget anvendelig til læsetræning fra 1. kl. til starten af 2. klasse - 7-8 år - og bør være i såvel børnebiblioteket som skolens pædagogiske læringscenter.