Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mille Møgunge - en ballademagnet


Beskrivelse


Så er der sjov og ballade med Mille Møgunge eller Kamille Madsen, som hun egentlig hedder, og hun er slet ikke en møgunge. Hun får bare så fantastiske idéer nogen gange, der så ikke altid ender lige godt, som f.eks. det med kusinens hår.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. okt. 2017

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 3. okt. 2017

Så er der sjov og ballade med Mille Møgunge eller Kamille Madsen, som hun faktisk hedder, og hun er slet ikke en møgunge. Hun får bare tit så helt fantastiske ideer, der ikke altid ender så fantastisk. Kan læses fra 8 år.

"Mille Møgunge" er fars joke, for hun er ikke en møgunge, når hun selv skal sige det. Hendes fantastiske ideer udvikler sig bare ret ofte ret uheldigt. Som fx i "Mille Møgunge - en ballademagnet", hvor Mille vil tjene penge som frisør, finder en hund til tante Diddi og faktisk ender med at sørge for, at skolen ikke bliver lukket alligevel. I "Mille Møgunge - en total katastrofe" er Mille igen i gang med de gode ideer. Denne gang får hun klasserotten Rooney til at forsvinde, laver en tyvefælde, som farmor går i, så hun brækker benet, og til sidst tager hun katten Basse med på hospitalet for at besøge og opmuntre farmor. Forfatter Joanna Nadin har skrevet mange børnebøger på engelsk, men er ikke tidligere oversat til dansk.

Letlæst skøn humor med vanvittige påfund krydret med sort-hvide humoristiske tegninger hele vejen igennem bøgerne. Forsiderne er i stærke farver med et billede af Mille i aktion.

Der findes en del sjove bøger til især drenge som fx "Wimpy kid", men knap så mange til pigerne. Dog findes Anna EngleludLottes liv - kaninkaosTom Gates - min geniale verden, som er lidt kortere og lettere for 9-10 år og Lottes liv - kaninkaos for 10-12 år. Der er også mindelser til Tom Gates - min geniale verden, der også er fuld af sjov og ballade og skøre påfundDer findes en del sjove bøger til især drenge som fx "Wimpy kid", men knap så mange til pigerne. Dog findes Anna Englelud, som er lidt kortere og lettere for 9-10 år og for 10-12 år. Der er også mindelser til Tom Gates - min geniale verden, der også er fuld af sjov og ballade og skøre påfundDer findes en del sjove bøger til især drenge som fx "Wimpy kid", men knap så mange til pigerne. Dog findes Anna Englelud, som er lidt kortere og lettere for 9-10 år og Lottes liv - kaninkaos for 10-12 år. Der er også mindelser til , der også er fuld af sjov og ballade og skøre påfund.