Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Milles pony


Beskrivelse


Mille gør sin pony klar til en ridetur. Hun nusser Diva. Den får et æble, manken bliver flettet, og Mille lægger dens saddel på. Da Mille tager sin ridehjelm på, får Diva også en hat på. Så er de klar til rideturen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. dec. 2014

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 4. dec. 2014

Mille elsker ponyen Diva, som hun passer på og holder af at nusse. For alle de piger, der elsker heste og er i gang med at øve sig i at læse bøger med LET-tal 6/ lix 4. 6-7 år.

Om Mille, der gør sin pony klar til en ridetur. Hun nusser ponyen. Den får et æble, manken bliver flettet, og den får lagt saddel på. Da Mille tager sin hjelm på, får Diva også en hat på, og så rider de en tur. Bogen er illustreret af Mette-Kirstine Bak, som har illustreret mange børnebøger. Bogens forside viser Mille, der aer sin ponys mule. Bogen hører til serien "Mini PS". Teksten har Jørn Jensen skrevet med mange gentagelser.

Sproget er, trods de mange gentagelser, varieret. Navnene Mille og Diva går igen på alle opslag. Tegningerne er farverige og hjælper læseren med at afkode teksten, der ikke er helt lydret, men da ord og tegninger understøtter hinanden, fremstår bogen som letlæselig. De mange tegninger er søde og giver læseren lyst til en ridetur.

Serien har flere lignende bøger, der handler om børns leg og hverdag bl.a. En død mus.