Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Milo får en megafon


Beskrivelse


Milo får en megafon af sin mormor. Det er mor ikke begejstret for, fordi den larmer rigtig meget. Men da Milo en dag ikke kan få fat i sin mor, kommer megafonen til sin ret.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 2019

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 5. mar. 2019

To nye bøger i "Lyn 3"-serien. Milo får en megafon af sin mormor. Det er mor ikke begejstret for, fordi den larmer rigtig meget. Måske er det alligevel en god gave? Boris har fået et bat. Han er vild med sit bat og går helt amok, så alle bliver bange for ham. Men er det en god ide? Fra 7 år.

Der er efterhånden mange titler i denne serie, hvor Marie Duedahl er forfatter til dem alle. Hun har forskellige illustratorer til bøgerne. Teksten i disse "Lyn 3" er sat i korte helsætninger. Mindst 60 procent af ordene er lydrette. Opslagene bindes sammen af en farvet illustration. Der kan hentes elevaktiviteter på forlagets hjemmeside: straarupogco.dk.

To små humoristiske fortællinger til den første læsning. Bogen om Boris og hans bat lægger desuden op til lidt refleksion om, hvordan man selv ønsker at være i forhold til andre. Illustrationerne er lidt karikerede på den sjove måde, samtidig med at de støtter op om indholdet i historierne.

Man kan læse om andre drenge i Kurt i krig. Her har drengene ikke et bat, men legetøjsvåben.