Bøger / skønlitteratur til børn / dyrefortællinger

Mimbo Jimbo bygger et fyrtårn


Beskrivelse


Billedbog. Den lille, blå elefant Mimbo Jimbo og hans venner bygger et fyrtårn. Da de skal tænde fyrtårnet, bliver det tåget, og en stor mystisk skygge viser sig. Dramatiske hændelser følger, men heldigvis ender det med, at alle er venner.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. nov. 2015

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 24. nov. 2015

Skøn billedbog om Mimbo Jimbo og hans venner. I denne historie bygger de et fyrtårn og møder en farlig baron. Fra ca. 3 år.

Det er sommer og Mimbo Jimbo spekulerer over, hvad han skal bruge den kæmpestore elpære til, som han har fået af Igor Spratolnovitsj. Han får en idé og går i gang med at bygge et fyrtårn sammen med vennerne i dalen. Da de skal tænde fyrtårnet, bliver det tåget, og en stor mystisk skygge viser sig. Dramatiske hændelser følger, men heldigvis ender bogen med, at der er fred, fordragelighed, og ikke mindst the og kage.

Strid har tegnet og fortalt endnu en varm og humoristisk historie, der sprudler af fantasi. Handlingen er enkel, men dog lidt mere avanceret end i de første Mimbo Jimbo bøger. Der er flere spor i handlingen: Fx bryder Post-Geparden ind med historier fra sin bog om Baron von Rumpel Stumpel, og de to handlingsspor knyttes sammen til sidst. De flotte illustrationer udtrykker dyrenes følelser og personligheder, og viser byggeriets trinvise fremskridt. Teksten består mest af dialog og lydord, og gør det til en fornøjelse at læse højt. Tekst og billeder supplerer hinanden godt, og de er fyldt med sjove detaljer.

Minder i humor og varme om Ole Lund Kirkegaards bøger, fx Lille VirgilDen vide verdenMimbo Jimbo og den lange vinter, og i måden at tematisere venskab på, om Frø-bøgerne af Max Velthuijs, fx Den vide verden Mimbo Jimbo og den lange vinterMinder i humor og varme om Ole Lund Kirkegaards bøger, fx Lille Virgil, og i måden at tematisere venskab på, om Frø-bøgerne af Max Velthuijs, fx Mimbo Jimbo og den lange vinterMinder i humor og varme om Ole Lund Kirkegaards bøger, fx Lille Virgil, og i måden at tematisere venskab på, om Frø-bøgerne af Max Velthuijs, fx Den vide verden .


Information

d. 20. nov. 2015

af

af

Anita Brask Rasmussen

d. 20. nov. 2015