Bøger / skønlitteratur til børn / dyrefortællinger

Mimbo Jimbo laver kunst


Beskrivelse


Billedbog. Elefanten Mimbo Jimbo vil lave et stort maleri efter alle den moderne kunsts regler. Han bruger farver, tennisbolde, Fredes bil og en kanon, men alligevel mangler der noget før maleriet er færdigt.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. sep. 2011

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 8. sep. 2011

En billedbog for de mindste børn på 2-5 år, der kan lide en sjov bog med vilde dyr og mange farver, eller måske har en kunstmaler i maven. Den farverige forside er dækkende for indholdet og kræver ikke megen formidling.

I junglen vil den lille blå elefant Mimbo Jimbo male et stort maleri helt efter den moderne kunsts regler. Pensler er ikke nok for Mimbo Jimbo. Han bruger sig selv og sin ven flodhesten Mumbo Jumbo til at smøre farverne ud på lærredet. Han bruger også en tennisketcher og tennisbolde, Fredes bil og en stor kanon, men alligevel synes Mimbo Jimbo, at der mangler noget, før maleriet er helt færdigt. Og så skal vi naturligvis huske at vaske hænder, når vi har lavet kunst. I sin altid lette og kulørte stil skildrer Strid den moderne kunstneriske proces i børnehøjde med megen god værkstedshumor fra kunstneratelieret.

Strid har efterhånden lavet en del billedbøger, men bogen her ligger i fin forlængelse af de to andre udgivelser om den blå elefant fra junglen, henholdsvis Mimbo Jimbo og Mimbo Jimbo har det sjovt. Strids bøger om Mimbo Jimbo er også udgivet som Lyt&Læs-applikation til iPhone, iPad og Ipod.

Endnu en historie fra Mimbo Jimbos jungle. En kunsthistorie med meget kulørt humor i allerbedste Strid stil.


Jyllands-posten

d. 8. okt. 2011

af

af

Karen Lise Søndergaard Brandt

d. 8. okt. 2011