Bøger / skønlitteratur til børn / dyrefortællinger

Mimbo Jimbo og de store elefanter


Beskrivelse


Billedbog. Mimbo Jimbo opsøger de store elefanter. Han vil vandre med dem over sletterne, rulle sig i mudder og bade i den store flod, Men hvad mon de store elefanter siger til at Mimbo Jimbo er lille og blå?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2012

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 24. okt. 2012

En billedbog for de mindste børn på 2-5 år, der kan lide en historie med elefanter. Små og store Mimbo Jimbo-fans går ikke forgæves. Der er referencer til de andre Mimbo Jimbo-bøger, men bogen kan snildt læses for sig selv.

Mimbo Jimbo er i dybe tanker."Én gang i livet må man opsøge sin slægt", fortæller han sin ven flodhesten. Men Mimbo Jimbo er bange for, at de store, vilde, grå elefanter vil grine af ham, fordi han er lille og blå. Det ender med at Mimbo Jimbo pakker en kuffert med de vigtigste af sine ting og tager af sted. Han rejser over de høje bjerge, gennem ørkenen og junglen indtil han kommer til de store elefanter. For at gøre indtryk på dem bygger Mimbo Jimbo maskiner, spiller musik og laver kunst. Og så vandrer han med elefanterne og gør alle de ting, som store elefanter gør. Da han kommer hjem til sine venner er han lykkelig. Og inden dyrene går i seng, så husker de at børste deres tænder. En herlig og dyb historie med lille Mimbo Jimbo. Fuld af farver og Strids karakteristiske streg.

Der er mere Strid for målgruppen i de tre forrige bøger med Mimbo Jimbo. Og de lidt ældre må ikke gå glip af Strids Den utrolige historie om den kæmpestore pære.

Billedbog med Mimbo Jimbo, der opsøger sine slægtninge, de store elefanter. Dyb og eftertænksom fortælling fuld af farver.