Bøger / skønlitteratur til børn / dyrefortællinger

Mimbo Jimbo


Beskrivelse


Billedbog. Elefanten Mimbo Jimbo bygger en helikopter og inviterer vennen, flodhesten Mumbo Jumbo med på en flyvetur hen over junglen. De møder frække aber, redder en tigerunge og slutter den eventyrlige dag af med kakao og bananer.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2010

af

af

Marion Tirsgaard

d. 13. sep. 2010

En lille perle af en billedbog til børn fra ca. 2 år. Om venskab, eventyr og om at hjælpe andre men også en bog, der får grinet frem og som skaber forundring.

Skøn billedbog med en helt igennem malplaceret - og derfor sjov - morale om, at man skal huske at børste tænder. Elefanten Mimbo Jimbo bygger en helikopter og inviterer vennen, flodhesten Mumbo Jumbo med på en flyvetur. Mumbo Jumbo er imidlertid for stor og må bindes fast til helikopteren med en snor. Sådan drager de ud på eventyr, hvor de bl.a. redder en lille tigerunge og møder de frække aber, der tegner kruseduller på Mumbo Jumbo. Og så er det jo meget praktisk, at Mumbo Jumbo hænger i en snor, så Mimbo Jimbo bare kan flyve lidt lavt over vandet. Teksten er i korte sætninger med brug af talesprog. Den er let at læse op, men samtidig næsten overflødig, da illustrationerne til fulde fortæller historien. Illustrationerne er i Strids velkendte stil med minimalistisk baggrund og klare tegninger i stærke farver, som er let at afkode for de mindste. Billedbogen udkommer både som almindelig billedbog og i en udgave med tykke papsider.

Temaet om at tage på eventyr går igen i flere billedbøger men slet ikke med samme humor og underfundighed som i denne.

Charmerende og sjov lille bog fra Strid, der giver plads til forundring. Den følger i kølvandet på hans perlerække af andre billedbøger, og så er det, som der står på Strids hjemmeside: Børnebøger som de voksne også kan holde ud at læse.


Berlingske tidende

d. 24. sep. 2010

af

af

Kari Sønsthagen

d. 24. sep. 2010


Weekendavisen

d. 22. okt. 2010

af

af

Damian Arguimbau

d. 22. okt. 2010