Bøger / faglitteratur til børn / vejledninger

Min allerbedste hestebog


Beskrivelse


Råd og forklaringer om heste og ridning med svar på spørgsmål som: Hvilke hesteracer findes der? Hvordan passer man en hest? Hvordan kommunikerer heste med hinanden?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2008

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 20. nov. 2008

Fagbog om heste i bred forstand til mindre ryttere og hesteglade børn fra ca. 10 år. En bog i stort format med billedbogslook og gennemillustreret med farvelagte tegninger.

Bogen er tysk, og det ses på en eller anden måde i tegningernes stil, som meget ligner det, man ser i rigtigt mange tyske billedbøger. De er idylliske på en børnevenlig og lidt glat måde, og det ser ud som om, tegneren har lidt problemer med heste set forfra. Bogen er det, man kan kalde en første introduktion eller hurtig gennemgang af alt om hesten som dyr. Hvert opslag er et kapitel om fx hestens eksteriør, racer, sanser og føllets udvikling efter fødslen. Stald og fold gennemgås og ligeså hestepleje og hestesprog, inden bogen afsluttes med lidt om ridningens svære kunst og forskellige former for hestesport. Teksten er ikke specielt let at læse med en del svære ord som voltigering, distanceridning og andet, men den er sat i små afsnit med de mange illustrationer som støtte. Forfatteren er ny her i landet.

Der findes en del andre hestefagbøger på samme niveau og med næsten samme udseende. Blandt andet Toni Webbers Hestenes verden (03/02) og Toni Heads Heste og ponyer (08/02).

Bogen adskiller sig ikke væsentligt fra en del andre fagbøger om emnet til samme unge målgruppe. Og det vil sige en billedbogsagtig bog med mange nydelige illustrationer og en hel masse informationer kogt ind til en meget hurtig og overfladisk gennemgang af et stort emne. Men målgruppen skal såmænd nok tage bogen til sig.Informationer og udgaver