Bøger / faglitteratur til børn / erindringer

Min bedste ven og værste fjende : en personlig beretning om at overvinde en spiseforstyrrelse


Beskrivelse


Simone Dahl (f. 1998), der som 12-årig fik diagnosticeret anoreksi, beretter om et teenageliv med indlæggelser, depression og selvmordsforsøg, og om hvordan hun til sidst overvandt både anoreksi og bulimi.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juli 2016

af

af

Louise Urban Andersen

d. 4. juli 2016

Personlig beretning om at overvinde anoreksi. Bogen henvender sig til unge spiseforstyrrede og deres pårørende.

I forordet opridses statistik om spiseforstyrrelser og Simone fortæller, at hun med bogen ønsker at hjælpe andre spiseforstyrrede og deres pårørende. Derefter følger fakta om anoreksi og bulimi samt beskrivelse af en typisk dag som henholdsvis anorektiker og bulimiker. Simone beskriver sit forløb som anorektiker fra den spæde start i slutningen af 5. klasse. Hun beretter om forholdet til familien, der ændrer sig gennem forløbet. Det ender med indlæggelse, som Simone beskriver som livsreddende, men også krænkende både fysisk og psykisk. Bogen indeholder et motiverende brev fra Simone til læseren, om at søge hjælp til at komme sin spiseforstyrrelse til livs. Der er udtalelser fra Simones familie og venner om, hvordan det er at være pårørende. Bogens sidste del indeholder Simones digte om spiseforstyrrelser.

En meget ærlig beskrivelse af livet som spiseforstyrret, som formår at vise, hvad der ligger til grund for lidelsen. Simone motiverer sin unge læser til at finde en vej ud af spiseforstyrrelsen, men bogen er også en guide til pårørende.

Der findes en del beretninger om spiseforstyrrede, fx Flæsk, men denne adskiller sig ved at indeholde en motiverende opsang til sin læser, om at komme ud af anoreksiens fængsel.