Bøger / faglitteratur til børn

Min bog om friluftsliv : gå på opdagelse i naturen


Beskrivelse


Oplysninger om naturen og idéer til friluftsaktiviteter til børn fra 5 år og deres voksne. Tag med til stranden, åen og i skoven. Lær dyrene at kende og få hjælp til at lave en god lejr.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. jan. 2017

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 17. jan. 2017

Fagbog med oplysninger om naturen og idéer til friluftsaktiviteter til børn fra 5 år og deres voksne. Tag med til stranden, åen og i skoven. Lær dyrene at kende og få hjælp til at lave en god lejr.

Bogen indledes med en vejledning og en masse gode råd om sikkerhed i naturen. Der er både konkrete forslag til aktiviteter fx krabbefangst, slå smut-konkurrence og sporjagt, samt oplysninger om insekter, fugle og blade. Der er en vejledning til et godt lejrliv med bål, bålmad og bygning af bivuak. Der er idéer til kommunikation ved hjælp af morsealfabet og semafor med flag. Til sidst lidt om vejret med skyernes navne, aktiviteter i regn- og snevejr samt stjernekiggeri om natten. Bogen afsluttes med ordforklaringer og stikordsregister. Der er links til hjemmesider med mere information ved indholdsfortegnelsen.

Bogen er fuld af detalje-fyldte tegninger. Der er glade børn og søde dyr, som kommer med ekstra oplysninger og gode råd. Teksten er lidt svær og skrevet med spinkel tekst, som kræver en god læser. Opbygningen er god med tegninger som illustrerer hvad teksten beskriver, hvilket gør at også yngre børn kan bruge bogen.

Der er flere friluftsaktiviteter i Kom ud, unger!På opdagelse i naturen og På opdagelse i naturenDer er flere friluftsaktiviteter i Kom ud, unger! og .