Bøger / skønlitteratur til børn

Min bog om kroppen


Beskrivelse


Billedbog. Lær kroppen at kende med drengen Noa, der viser, hvordan hans krop ser ud, hvordan man passer godt på den, og hvad den kan. Kan du også alt det, som Noa kan?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. dec. 2018

af

af

Marianne Agger

d. 13. dec. 2018

Sammen med drengen Noa kommer vi godt omkring menneskekroppen, og vi hører om alt det, vores kroppe kan. Billedbog til børn på 2-5 år.

Kroppens funktioner fra top til tå gennemgås i denne billedbog, hvor vi følger Noa, andre børn og dyr. Første kapitel handler om, hvordan kroppen ser ud. Hvilke kropsdele består den af, og hvordan udvikler kroppen sig, fra man er baby, til man er 3 år? Bogen viser også, at mennesker kan se ud på forskellige måder. Næste kapitel handler om, hvad kroppen kan. Noa kan hoppe, tage tøj på, grine, svømme, bruge sine sanser og alt muligt andet. Sidste kapitel fortæller om, hvordan man passer på sin krop ud fra emner som hygiejne, mad, søvn, lægebesøg og gode maner. Liebet Slegers har lavet mange andre bøger om Noa.

Bogen kommer vidt omkring kroppen. Derfor er det godt, at der er kapitler, der inddeler bogen, da det kan virke en smule overvældende med alle de oplysninger og farverige tegninger. Bogen er rigt illustreret med typiske Slegers-tegninger, der er søde og lettilgængelige. Teksten består af korte indledninger til kapitlerne, navngivning af kropsdele, masser af direkte og inddragende spørgsmål til læseren, små opgaver og en lille historie om Noas ven Nanna. Der er nok at snakke om i denne bog, som mange nok ikke vil læse på én gang.

Slegers har selv lavet en pendant til bogen nemlig Her er jegMille og Mulle fra top til tå. Ellers findes fx også Mille og Mulle fra top til tåSlegers har selv lavet en pendant til bogen nemlig Her er jeg. Ellers findes fx også .Informationer og udgaver