Bøger / skønlitteratur til børn

Min dag i børnehave


Beskrivelse


Billedbog. Katinka og Frederik har superheltekræfter, fordi de er gode til at være venner, undgå mobning, vise respekt og hjælpe andre. De klarer mange situationer i børnehaven ved at vise mod og tage ansvar.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juni 2017

af

af

Dorthe Grønbæk

d. 6. juni 2017

Kom med i børnehaven hvor Frederik og Katinka er supergode til at være venner og til at være søde mod andre. En billedbog om sociale kompetencer. Fra 4 år.

De to hovedpersoner Frederik og Katinka har superheltekræfter, fordi de hjælper andre, venter på deres tur, siger fra på egne og andres vegne og viser respekt. Vi følger deres dag i børnehaven via forskellige hverdagssituationer, hvor de bruger deres gode evner. Det er fx, da en ny genert dreng begynder på stuen, og Frederik lader ham vælge dagens sang. Katinka finder på en anden leg, så flere kan være med, og sammen hjælper de en dreng, som slår sig på legepladsen. På hvert opslag er der en helsides illustration, en tekst til oplæsning, to fakta-bokse med forslag til samtale og forslag til en aktivitet. Forrest et forord omkring bogens formål og brug, og bagest et kort efterskrift om mobning. Forfatteren er psykolog og har også skrevet Den store snikke snakke bog.

Genkendelige situationer som er nemme at forholde sig til både i tekst og billeder. Fakta-boksene er særdeles god hjælp til den voksne læser, som ønsker at arbejde yderligere med en bestemt situation og problematik. En særdeles anvendelig og gennemtænkt bog.

Bøger om sociale kompetencer efterspørges. I Sofus Superscorer - den nye angriberViola og veninderneAlexander bliver vred er det i en foldboldklub de sociale kompetencer beskrives. Følelser og genkendelige hverdagssituationer fra børnehaven findes i Viola og veninderne og Alexander bliver vredBøger om sociale kompetencer efterspørges. I Sofus Superscorer - den nye angriber er det i en foldboldklub de sociale kompetencer beskrives. Følelser og genkendelige hverdagssituationer fra børnehaven findes i og Alexander bliver vredBøger om sociale kompetencer efterspørges. I Sofus Superscorer - den nye angriber er det i en foldboldklub de sociale kompetencer beskrives. Følelser og genkendelige hverdagssituationer fra børnehaven findes i Viola og veninderne og .