Bøger / faglitteratur til børn

Min dag i børnehaven : en fotobog


Beskrivelse


Billedbog. Hvad sker der egentligt i løbet af en dag i en børnehave? Denne ordløse billedbog fyldt med fotografier viser, hvordan der leges, snakkes, krammes, spises, trøstes, osv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2014

af

af

Marianne Agger

d. 16. okt. 2014

Billeder siger mere end ord, og denne ordløse billedbog viser gennem fotos, hvordan en almindelig dag ser ud i en dansk børnehave. Bogen er for børn, der går i børnehave eller skal til det, men også deres forældre og pædagoger.

Britt Lindemann er fotograf og udgav i 2012 bogen Music life, der er en fotobog om Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hendes fremgangsmåde var dengang den samme som her. Nemlig at fotografere uden, at nogen tager notits af det. Billederne er autentiske og taget direkte ud af hverdagen i børnehaven. Man er med fra tidlig morgen til sen eftermiddag på alle årstider. Her er billeder af børn i flok, børn der er alene og børn med voksne. Børnene afleveres, og dagen går i gang med leg inde og ude, kreativitet, toiletbesøg, spisning, middagslur, ture, osv., inden børnene igen hentes. Undervejs opstår grin, gråd, venskab, konflikter og relationer på kryds og tværs.

Billedkvaliteten er god, hvad angår teknik og motiv. Billederne er varierede, og det er forskelligt, hvor mange der er på hver side. Layoutmæssigt minder den om en privat fotobog, men den fungerer.

Ofte er der en historie i billedbøger om børnehaveliv som fx i Kochs En dag i børnehaven Krudthuset. Bogen her virker måske mere realistisk med sine fotos, men nogle vil nok mangle teksten. Begge typer fungerer, og de supplerer hinanden fint.