Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Min dagbog : hemmelighederne, drømmene!


Beskrivelse


16-årige Violetta har levet en beskyttet tilværelse som datter af en stenrig forretningsmand, men da hun flytter hjem til Buenos Aires og bliver optaget på et anerkendt akademi for musik, dans og teater åbner en ny verden sig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juni 2014

af

af

Maria Sjøblom

d. 19. juni 2014

Piger mellem 9 og 12 år med hang til Disneys lyserøde univers vil kaste sig over denne bog, da de helt sikkert er stødt på den meget markedsførte tv-serie af samme navn på Disney Channel.

16-årige Violetta er datter af en stenrig forretningsmand og flytter efter flere år i Europa tilbage til sin fødeby Buenos Aires. Violetta har hidtil fået hjemmeundervisning og levet et beskyttet liv, men får dog lov til at gå på et anerkendt akademi for musik, dans og teater. Violetta er i usædvanlig grad forkælet, naiv og lever i sin helt egen beskyttede verden, hvor alt drejer sig om hende selv. Bogen er opbygget som en dagbog, som dog er noget springende i handlingen ligesom de enkelte hændelser ofte ikke har hverken forhistorie eller opfølgning. Den lette stemning i tv-serien videreføres i bogen. Det bliver dog aldrig rigtigt sjovt, men i stedet overfladisk snik-snak. Typografien og de mange vignetter på siderne illustrerer dagbogsformen, men gør også læseoplevelsen noget forvirrende. Forsiden prydes af billeder fra tv-serien.

Bogen kan sammenlignes med Megan Stines bøger om Mary-Kate and Asley, men er noget mere letbenet.

Selvom Violettas fans givetvis vil stå i kø for at låne bogen, er den desværre præget af ligegyldigheder.