Bøger / faglitteratur til børn / opskrifter

Min egen bagebog : lækre trin for trin opskrifter for børn


Beskrivelse


Klassiske opskrifter på småkager, kager, brød og mørdej. Med oplysninger om hvad de forskellige ingredienser gør i bageprocessen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. jan. 2016

af

af

Louise Urban Andersen

d. 7. jan. 2016

Farverig og meget lækker bagebog til begyndere i køkkenet fra ca. 6-12 år. For de yngste i målgruppen er det nødvendigt med hjælp fra en voksen.

Bogen indledes med et afsnit om grundregler såsom sikkerhed, køkkenhygiejne og en oversigt over de bageredskaber, der skal anvendes til opskrifterne, samt oplysninger om de forskellige måder at måle og veje ingredienserne. Der er også en beskrivelse af, hvad de forskellige ingredienser gør i bageprocessen, eksempelvis at sukker får småkager til at blive brune og sprøde. Herefter er bogen inddelt i fire store hovedafsnit: Småkager, kager, brød og mørdej. Alle opskrifter er meget visuelle, med skåle, der viser, hvilke ingredienser der skal bruges, og der er en lille faktaboks, der fortæller, hvilke redskaber der skal anvendes. Der er mange forskellige, velkendte opskrifter, men der er også kyllingepakker, grissini og kageblomster.

Der er nok at gå i gang med for den lille kok - og der bliver guidet fint igennem alle bagningens processer. Bogen er fyldt med billeder og visualisering af opskrifternes trin, som gør det let at gå i gang med at bage selv. Især de små faktaafsnit om bagning, køkkenregler og ingrediensernes virkning er særdeles fine og på barnets niveau.

Forlaget Globe har tidligere udgivet Min egen kogebog, der ligner indeværende bog meget i både udformning og design.Informationer og udgaver