Bøger / faglitteratur til børn / opskrifter

Min egen kogebog : hvad og hvordan i køkkenet


Beskrivelse


Børnekogebog med opskrifter, fakta om ingredienserne og spørgsmål til noget af maden.

EmneordAnmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juni 2015

af

af

Marianne Agger

d. 15. juni 2015

En lettilgængelig og sjov indføring i kunsten at lave mad. For små kokke fra 6 år med hjælp fra voksne og til ældre børn op til 12 år, der gerne selv vil prøve kræfter med forskellige opskrifter.

"Min egen kogebog" indeholder opskrifter, fakta om ingredienserne og spørgsmål til noget af maden. Bogen forklarer først, hvordan man kommer i gang. Derefter er der afsnit om æg, mel, pasta, ris, tomater, kartofler, ærter, chokolade og jordbær. Hvert afsnit indledes med en forklaring på, hvad hovedingrediensen er. Spørgsmål som "Hvad er et æg?" besvares, men der er også spørgsmål til læseren som fx "Hvad kan du bedst lide? Blommen eller hviden?". Der er opskrifter på hovedretter og desserter som fx kyllingerisotto, chokoladetrøfler og pandekager. Bagerst i bogen er der et register. Bogen er en oversat Dorling Kindersley-bog.

Det er en fin blanding af fakta og opskrifter på forskellige retter. Bogens trin-for-trin-vejledninger med fine, appetitlige fotos er lige til at gå til. Opsætningen af tekst og fotos kan virke en smule rodet i starten, men man vænner sig hurtigt til det.

Der er mange gode begynderbøger for små kokke som fx Nonbos Bag med de mindste, der også er meget visuel i sin formidling.Informationer og udgaver