Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Min elskede trøje : 24 strikke - og hækleopskrifter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 2015

af

af

Dorthe Marlene Jørgensen

d. 3. sep. 2015

En smuk trøje til enhver lejlighed. 24 strikke- og hækleopskrifter på trøjer. Til det erfarne strikkefolk.

Bogen indledes med et forord og derefter følger de 24 opskrifter på trøjer. Hver enkelt trøje er navngivet ud fra de menneskers virke, som forfatteren har været inspireret af. Eksempelvis er der Baristatrøjen og Præstetrøjen. Til hver opskrift følger en billedserie af den pågældende trøje og den person der har det pågældende virke. Vi ser præstetrøjen på præsten osv. Der er tale om trøjer, til både arbejde, fritid og fest. Der er opskrifter til både mænd og kvinder. Der afsluttes med et oversigt over forkortelser og tips fra forfatteren.

Der er tale om en meget flot og veludført strikkebog. Billederne er flotte og indbydende og præsenterer de enkelte modeller på en meget æstetisk måde. Forfatterens intention om at lave en sammenhæng mellem menneskers virke og trøjen lykkes rigtig fint især fordi man ser trøjen på de "rigtige" mennesker. Opskrifterne er velskrevne og letforståelige. Det skal dog nævnes at det er en bog for de lidt øvede strikkere. Sammenhængen mellem opskrift og billeder harmonerer. Det er en meget lækker håndarbejdsbog at få fingrene i.

Grundet den store strikkebølge, udgives der hele tiden strikkebøger. Dog er det en anderledes vinkel i nærværende bog og der er ikke udgivet lignende bøger. Uldtid er en ny bog, hvor der kun er opskrifter på trøjer. Dog er der ikke så mange som i nærværende bog og ej heller til herrer.