Bøger / faglitteratur

Min europæiske kanon : 26 litterære fyrtårne


Beskrivelse


Forfatteren, der er dr. phil. og tidligere lektor på Københavns Universitet, giver sit personlige bud på en europæisk litteraturkanon. Med 26 værker i kronologisk orden fra Homers "Odysseen" fra 800 år fvt. til Thomas Manns "Doktor Faustus" fra 1947.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. apr. 2017

af

af

Louise Hede

d. 18. apr. 2017

Skal en litteraturkanon kun bestå af danske værker, for at kunne oplyse om det danske folks fortid og opbyggelse af danske værdier? Ikke ifølge dr. phil. Knud Wentzel, som har udvalgt 26 europæiske værker i sin egen kanon. For interesserede i klassisk litteratur og litteraturhistorie.

Knud Wenztel, dr. phil. og tidligere lektor på Københavns universitet, har givet et forslag til en europæisk litteraturkanon. Wentzel har udvalgt 26 litterære værker, han anser som uomgængelige i europæisk kulturs historie. Fra Homers "Odysseen" 800 år før vores tidsregning, til Thomas Manns "Doktor Faustus" fra 1947. Ved hvert udvalgt værk giver Wentzel et kort resume og en hurtig analyse, for at sætte værket i kontekst med den europæiske (litteratur)historie, alt sammen på omkring 5 sider for hvert værk. Indeholder forord af Wentzel.

Kort og godt. Så nemt kan det siges. Wentzel formår at fortælle meget på få sider, og det er formidlet på en sådan måde at de fleste kan være med. Bogen kan også bruges som en appetitvækker til de klassiske europæiske værker.

For en dansk vinkel af litteraturhistorie, med bidrag af Wentzel findes Hovedsporet.


Politiken

d. 21. apr. 2017

af

af

Thomas Bredsdorff

d. 21. apr. 2017


Kristeligt dagblad

d. 31. maj 2017

af

af

Bo Hakon Jørgensen

d. 31. maj 2017