Bøger / skønlitteratur / roman

Min far er en tiger


Beskrivelse


Sara er 27, da hendes elskede far får en alvorlig kræftdiagnose. Hele familien rykker sammen i intenst håb og sorg i de to år, der går indtil hans død.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. juni 2015

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 26. juni 2015

Hudløs, skarpt sanset og kærlighedsfuld roman om en families knugende sorg, håb og ventetid i de 2 år, der går fra farens kræftdiagnose til hans død. Skrevet af hans datter til unge som ældre læsere.

Den unge forfatters debut er baseret på hendes oplevelser og følelser i forbindelse med farens alvorlige kræftsygdom. Fortællingen udspiller sig over 2 år, 2012-2014, med mange situationsbilleder fra opvæksten. Forældrenes baggrund som biologer sætter sit præg på bogen med mange beskrivelser af naturoplevelser. Sara er universitetsstuderende og i et nyt kæresteforhold, hendes søster får et barn. Der er mange lykkelige såvel som sorgfulde oplevelser undervejs i forløbet. Bogen er skrevet i ret korte afsnit, har grafisk kunst på forsiden og en indsat side. Titlen henviser til farens kraftdyr.

En smuk og stærk læseoplevelse. Bogens poesi, billedsprog og sproglige finurligheder gør den til en anderledes sygehistorie end man oftest møder. Fin litteratur, der lyser af kærlighed og sorg. En særlig pointe er at farens sygdom gør den voksne datter til et barn.

N.I.M.B.Y er også en lille, stram roman om en familie, der rammes af farens kræftsygdom. Ligeledes med litterær kvalitet er Den som blinker er bange for døden sammenlignelig i forhold til den stærke, poetiske skildring af det voksne barns kærlighed til en forældreN.I.M.B.Y.Den som blinker er bange for dødenN.I.M.B.Y er også en lille, stram roman om en familie, der rammes af farens kræftsygdom. Ligeledes med litterær kvalitet er sammenlignelig i forhold til den stærke, poetiske skildring af det voksne barns kærlighed til en forældre.


litteratursiden.dk

d. 28. aug. 2015

af

af

Lise Vandborg

d. 28. aug. 2015

Når sorgen binder os tættere sammen. Bevægende og sanselig debut skildrer minutiøst sorgen og smerten som datter til en kræftsyg. Sara Roepstorff viser i sin debutroman, hvor hårdt det mærker en eller...


Jyllands-posten

d. 6. juni 2015

af

af

Jon Helt Haarder

d. 6. juni 2015


Berlingske tidende

d. 8. aug. 2015

af

af

Jørgen Johansen

d. 8. aug. 2015


Information

d. 13. juni 2015

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 13. juni 2015


Kristeligt dagblad

d. 17. juni 2015

af

af

Liselotte Wiemer

d. 17. juni 2015


Standart

Årg. 29, nr. 3 (2015)

af

af

Iben Engelhardt Andersen

Årg. 29, nr. 3 (2015)