Bøger / faglitteratur / biografier

Min far var spion


Beskrivelse


Ernst Jensen (1923-1971) hverves i 1943 af den engelske efterretningstjeneste til at tage billeder af den tyske flyindustri, og det bliver begyndelsen på en ca. 20-årig periode som spion. Han dør som 48-årig under mystiske omstændigheder.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2019

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 21. okt. 2019

Medrivende og underholdende biografi, der på en spændende facon fortæller historien om Ernst Jensen, der opererede som spion under besættelsen og den kolde krig. For læsere interesserede i spionfaget eller besættelsen.

Frank Jensen (f. 1949) har en lang karriere indenfor politiet bag sig, bl.a. som operativ chef hos Politiets Efterretningstjeneste (PET). Efter sin pensionering i 2012 har han udgivet flere spændingsbøger, herunder bøgerne om den tidligere IS-kriger og PET-agent Hassan Jaber: SyrienkrigerenMuldvarpen og Muldvarpen. I nærværende udgivelse fortæller han den dramatiske historie om sin far, Ernst Jensens tid som spion under besættelsen til den kolde krig. Som tysktalende blev han i 1943 hvervet af den engelske efterretningstjeneste til at tage til Tyskland for at tage billeder af den tyske flyindustri. Det går fint indtil Jensen afsløres som spion, og en dramatisk flugt begynder. Biografien er skrevet i en dramatiseret stil, og hvert kapitel afrundes af forfatterens personlige refleksioner over handlingen. Bogen bygger på Frank Jensens egne erindringer om faderen samt de oplysninger som han har kunnet grave frem. IllustreretFrank Jensen (f. 1949) har en lang karriere indenfor politiet bag sig, bl.a. som operativ chef hos Politiets Efterretningstjeneste (PET). Efter sin pensionering i 2012 har han udgivet flere spændingsbøger, herunder bøgerne om den tidligere IS-kriger og PET-agent Hassan Jaber: Syrienkrigeren og . I nærværende udgivelse fortæller han den dramatiske historie om sin far, Ernst Jensens tid som spion under besættelsen til den kolde krig. Som tysktalende blev han i 1943 hvervet af den engelske efterretningstjeneste til at tage til Tyskland for at tage billeder af den tyske flyindustri. Det går fint indtil Jensen afsløres som spion, og en dramatisk flugt begynder. Biografien er skrevet i en dramatiseret stil, og hvert kapitel afrundes af forfatterens personlige refleksioner over handlingen. Bogen bygger på Frank Jensens egne erindringer om faderen samt de oplysninger som han har kunnet grave frem. Illustreret.

Velskrevet og spændende biografi, hvor den dramatiserende stil gør at man som læser næsten føler sig hensat til en Le Carré-roman. Den er let at læse og giver et unikt indblik i en hemmelig verden.

Andre beslægtede bøger er fx SpurvenBag fjendens linjerTate, Bag fjendens linjer, eller TateAndre beslægtede bøger er fx Spurven, , eller TateAndre beslægtede bøger er fx Spurven, Bag fjendens linjer, eller .


Jyllands-posten

d. 8. dec. 2019

af

af

Flemming Østergaard (f. 1948)

d. 8. dec. 2019


Personalhistorisk tidsskrift

2021

af

af

Henrik Stevnsborg

2021