Bøger / faglitteratur til børn / billedordbøger

Min første billedordbog med ord


Beskrivelse


Pegebog med tegninger af legetøj, tøj, mad, ting i hjem og have, dyr og transportmidler.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2018

af

af

Bo Knudsen

d. 11. sep. 2018

To helt enkle og farvestrålende pegebøger med papsider og kulørte figurer af dels dyr og dels ting i barnets nærhed. Til at pege i og snakke sammen om for de 1-2-årige hjemme og i dagpleje/vuggestue.

Bogen om dyr har tegninger af tamme og vilde dyr inddelt efter bosted, fx hjemme, i skoven og i luften. Bogen med ord har tegninger af legetøj, tøj, mad, ting i hjem og have samt lidt dyr og transportmidler. På hvert af de 9 opslag er på hvid baggrund placeret 10-13 figurer med navnet på genstanden samt en farvet margen med 4 spørgsmål. Bøgerne er i serien "Skridt for skridt", og forlaget angiver bøgerne som egnede fra 12 mdr. Oversat fra fransk.

Slidstærke og enkle begynderbøger. Til aldersgruppen har emnerne, de klare farver og papsiderne direkte appel. Samlet set er indtrykket dog ret anonymt. Det virker forkert, at næsten alle dyr smiler, og farverne er mere dekorative end naturtro. Dyrenes og tingenes placering på hvid baggrund giver ikke mulighed for at vurdere størrelsesforhold eller levested. Alt i alt synes jeg ikke, at bøgernes dekorative udseende opvejer de negative sider.

Forlagets serie "Min første billedbog" er med fotos men kører ellers efter næsten samme koncept. Det fungerer bedre, fx i Ord - 1 1/2-2 årDyr - 1 1/2-2 årSøg og find for de mindste - hos dyrene og Dyr - 1 1/2-2 år. Blandt de mange pegebøger om dyr kan nævnes Søg og find for de mindste hos dyrene, der viser dyrene i deres miljøForlagets serie "Min første billedbog" er med fotos men kører ellers efter næsten samme koncept. Det fungerer bedre, fx i Ord - 1 1/2-2 år og . Blandt de mange pegebøger om dyr kan nævnes Søg og find for de mindste hos dyrene, der viser dyrene i deres miljøForlagets serie "Min første billedbog" er med fotos men kører ellers efter næsten samme koncept. Det fungerer bedre, fx i Ord - 1 1/2-2 år og Dyr - 1 1/2-2 år. Blandt de mange pegebøger om dyr kan nævnes Søg og find for de mindste hos dyrene, der viser dyrene i deres miljø.Informationer og udgaver