Bøger / faglitteratur til børn

Min første bog om fugle


Beskrivelse


Præsentation af 35 danske fugle fra naturen og haven, f.eks. gærdesmutte, skovdue og knopsvane.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. maj 2012

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 24. maj 2012

Bogen kan selvlæses fra omkring 10 år og er tænkt som en slags felthåndbog.

Det bærende element er de 35 sider med hver sin farvelagte og detaljerede tegning af fugle, hvoraf langt de fleste hører til vore almindeligste arter. Farverne er let forstærkede og idealiserede, så de enkelte karakteristika træder klart frem, og de vigtigste er yderligere fremhævet med en linje trukket ud til nøgleord. Brødteksten, som er sat med store typer, er kort og overskuelig, og der er en to-tre bokse med korte oplysninger om levevis. Der er desuden en side med ordforklaring og sider med billedoversigt, så man kan krydse de fugle af, man har observeret. Endelig en side om samarbejdspartneren, Natur & Ungdom.

Bogen er en "light" udgave af gængse fuglebøger. Tegningerne giver mindelser om den gammelkendte Fugle i farver. De fleste bøger er fotohåndbøger som fx Fugle i haven fra 2010. Der er ikke nyere titler for målgruppen, som har samme indhold og udformning.

Bogen er en letudgave af diverse felthåndbøger om fugle og supplerer dermed de gængse bøger om emnet ved sin enkelhed og overskuelighed.