Bøger / faglitteratur til børn / pegebøger

Min første bog om tal


Beskrivelse


Pegebog med præsentation af tallene fra 1-10 illustreret med farvefotos af forskellige dyr og ting, fx to blomster, fire biler og syv kyllinger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. juli 2020

af

af

Marianne Agger

d. 21. juli 2020

Fire nye pegebøger i samme serie om lyde, farver, tal og bondegårdsdyr. Hver bog fokuserer på en vigtig kunnen og hjælper små børn med at sætte ord på genkendelige ting fra deres hverdag. For børn fra 0-3 år.

Bøgerne har alle et lille, kvadratisk format på 15x15 cm, og de har alle seks opslag lavet af tykke, coatede papsider. På siderne er farverige, fritstående fotos af forskellige dyr og ting på hvid baggrund. Teksterne er korte og forklarende. I "Min første bog om bondegårdsdyr" er der fotos af fx en ko, gæs og kaniner, og der står, hvilken lyd, de siger. I "Min første bog om farver" præsenteres farver som fx orange, hvid og regnbuefarvet i form af fotos af farvede ting. I "Min første bog om tal" tælles der fra et til ti ved hjælp af forskellige ens ting i det antal, der passer til de pågældende tal. "Min første bog om lyde" sætter ord på de lyde, ting som fx trommer, en ambulance og en telefon, siger.

Bøgernes formål er at styrke børns tidlige sprogudvikling og begrebsforståelse ved at sætte ord på dagligdagsting i lettilgængelige bøger med et enkelt design. Det lykkes ret godt. Bøgerne har et fint, overskueligt layout, gode og skarpe fotos og korte tekster, der passer til billederne. Bøgernes format er også målrettet de små børn, der selv kan sidde og kigge i bøgerne med deres små hænder.

En lignende pegebogsserie er fx "Min første bog" med bl.a. BondegårdenFarver og FarverEn lignende pegebogsserie er fx "Min første bog" med bl.a. Bondegården og .Informationer og udgaver