Bøger / faglitteratur til børn / opskrifter

Min første køkkenhave


Beskrivelse


Har du lyst til at anlægge din egen køkkenhave? Her er alt, du skal vide, for at komme i gang. Henvender sig til 8-12-årige.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. mar. 2023

af

af

Irene Gitz Christensen

d. 3. mar. 2023

Har du lyst til at anlægge din egen køkkenhave? Her er alt, du skal vide, for at komme i gang. Henvender sig til 8-12-årige.

Bogen gennemgår med tegninger og beskrivelser, hvad der skal til for at dyrke grøntsager i din egen køkkenhave. Alle kapitler er 1-2 sider lange med tegnede illustrationer og tekst og en forklaring på, hvad planter består af, samt såning, dyrkning, kompost, høst og skadedyr. Sidst i bogen er der dykningsvejledninger til udvalgte grøntsager, som egner sig godt i køkkenhaver. Der er også plads til at tegne sin egen køkkenhave på de sidste sider i bogen.

En meget pædagogisk og grundig indføring i alle tænkelige elementer i en køkkenhaves tilblivelse, skrevet og tegnet i børnehøjde med tydelige beskrivelser og illustrationer. Den egner sig bedst til "hands-on" brug, hvor man faktisk vil anlægge en køkkenhave og mindre til højtlæsning alene. Derfor vil den også kunne bruges aktivt i institutioner, skoler og hjemme, hvor man vil i gang med dette projekt. Bogen er virkelig informativ, og med den i hånden kan det nok ikke gå galt. Sprogligt er der brugt almindelige kendte termer, men omfanget af tekst og begreber er stort, derfor vil børn, der er yngre end 8 år, have brug for hjælp til at forstå det fyldige indhold.

Lignende bøger, som henvender sig til 8-12-årige, der vil i gang med en køkkenhave, er fx Min lille køkkenhaveMin havebog og Min havebogLignende bøger, som henvender sig til 8-12-årige, der vil i gang med en køkkenhave, er fx Min lille køkkenhave og .


litteratursiden.dk

d. 13. mar. 2023

af

af

Line Hoffgaard

d. 13. mar. 2023

Med denne flotte og oplysende bog i hånden er I et spadestik nærmere jeres første køkkenhave. Havebogen forklarer processen fra frø til plante og hvordan man dyrker bestemte grøntsager med succes. Em...