Bøger / faglitteratur til børn / ordbøger

Min første ordbog


Beskrivelse


Pegebog med genkendelige ting, udtryk og begreber, inddelt i afsnit om dyr, familie og venner, mad og drikke, hjemme, sommer, jeg kan-, bondegården, maskiner, sengetid, farver og tal.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. jan. 2014

af

af

Marianne Agger

d. 10. jan. 2014

Ny, nuttet ordbog med mere end 270 ord for de mindste børn fra 1-2 år. God, når ordforrådet skal forøges, og sproget stimuleres. For- og bagsidens sødme og mange små tegninger appellerer til både børn og forældre.

Bogen er oversat fra engelsk til dansk, men alle ord er velkendte for danske børn. Gennem de ti opslag i bogen kommer man godt omkring genkendelige ting, udtryk og begreber. Almindelige danske kæledyr og eksotiske, vilde dyr præsenteres på første side. Derefter følger Familie og venner, Mad og drikke, Hjemme, Kroppen, Tøj, Sommer, Bondegården, Sengetid, Farver, Tal og "Jeg kan", der illustrerer, hvordan man kan lytte, tegne, gabe, sparke, osv. Alle emner er bredt dækket med mange små, vellignende tegninger af hverdagsting. Her er mange ting at gå på opdagelse i og snakke ud fra. Hver tegning beskrives med et dækkende ord. Bogens format er ca. 22 x 25 cm., og bogen består af tykke papsider, der virker solide og til at tørre af, hvis det bliver nødvendigt.

Der findes mange lignende ordbøger for de allermindste som fx Amants Min lille ordbog og Tobiasens Min store ordbog. Denne udgave her adskiller sig ikke synderligt fra de andre, men den har et lækkert layout og vil pynte i pegebogskrybben. Indholdsmæssigt lægger den sig op ad andre billedbogs-ordbøger med stort set samme emner.

Fin og godt dækkende ordbog, der er god til ordtræning og begrebsindlæring, men som ikke tilføjer genren noget nyt. Velegnet både derhjemme og i daginstitutionen.