Bøger / faglitteratur til børn

Min første store bog om dinosaurer


Beskrivelse


Om 52 dinosaurer, hvilken føde de spiste og hvilken periode de levede i. Opdelt i fire afsnit efter dinostørrelse, med faktabokse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2012

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 21. sep. 2012

Bogen er i serien National Geographic little kids. Den hører til kategorien bladrebøger, og målgruppen er derfor bred. Dinosaurer fascinerer mange drenge fra børnehavealder til teenager. Denne bog er farvestrålende, og børn fra 4. klasse/10 år kan selv læse teksten.

Omslag og titelblad viser farverige og drabelige dinosaurer. Det præger bogen, der er spækket med 52 arter. Læseren bliver først introduceret til, hvordan man kan læse og finde oplysninger om de enkelte typer i bogen. Den er opdelt i 4 afsnit efter dinostørrelse. I faktabokse er et 10 års barn vist som målestok for sammenligning i størrelsesforhold samt hvilken føde, de spiste og hvilken periode de levede i. Man læser om, hvad videnskabsfolk mener ud fra fund, og hvordan denne viden hele tiden forandrer sig. Illustrationer er lavet ud fra viden, palæontologer formoder er fakta. Dyrene er sat i naturtro og flotte omgivelser. Der er afsat ét opslag til hvert dyr. Brødteksten er sat med meget store bogstaver, men uden pædagogisk læsebearbejdelse. Der er anvendt mange svære ord. Måske er det ikke en hindring, når barnet er motiveret for at få mere viden. Teksten taler flere steder direkte til læseren. Bagerst er ideer til forældre.

Der er mange bøger om dinosaurer. Til undervisning anbefaler jeg Gollanders bøger Fortidsdyr i serien Faktisk! og Dinosaurer fra De små fagbøger.

Bladrebog med indbydende og farverige illustrationer. Forældre skal læse højt, og børn fra 4. klasse kan selv læse teksten.