Bøger / faglitteratur til børn

Min første store bog om fugle


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. juli 2018

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 30. juli 2018

Vil du vide, hvordan Vogelkopløvhyttefuglens hanner tiltrækker hunnerne? Eller hvordan Kratkalkunen holder æggene varme? Så læs i denne fagbog om fugle for alle naturinteresserede børn fra 7 år. Kan selvlæses fra ca. 10 år.

En fagbog om fugle fra hele verden, hvoraf ca. 19 findes i Danmark. Bogens fem afsnit handler om generelle fuglefakta, levesteder, parringsadfærd, redebygning og føde, og bogen afsluttes med register, ordliste, oversigtskort og forslag til forskellige fugleaktiviteter. Bogen er bygget op omkring de mange farvefotos, som er sat meget levende op og blandet med faktabokse, forskellige baggrunde og direkte henvendelser til læseren i stil med: Kan du lide at danse? Eller: Hvilke 3 ting kunne du gøre lige efter du blev født? Bogen kommer omkring mange sider af fugles adfærd og leverer billedskabende viden, som at reden hos den hvidhovedede ørn kan blive så stor, at en mellemstor bil kan være i den. Bogen er i serien "National Geographic Kids".

En bog med smukke farvefotos og spændende "leksikaviden, som mange børn har en svaghed for at suge til sig. Men også en lidt rodet og overfladisk bog, hvor ord som klimaproblemer og trusler mod fugle ikke nævnes med et ord. Men interesse for fugle starter tit med det spektakulære ved dem, og det finder man her. Bogen ligner resten af serien.

En generel fuglebog er den flotte FugleFugle for børn. En fuglebog med forskellige forslag og ideer hedder for børnEn generel fuglebog er den flotte Fugle. En fuglebog med forskellige forslag og ideer hedder .